Alt Text

Ay Akademi İlk Yardım Merkezi 

Gazi mah, 28/30. Sk. No:19/B 
Gaziemir/İzmir

Gsm: 0 505 861 47 53

Tel: 0 (232) 252 47 53

Mail: info@ayakademiilkyardim.com

 

Kategori artan Sonraki

İşyerlerinde temel ilk yardım eğitimi zorunluluğu

İşyerlerinde temel ilk yardım eğitimi zorunluluğu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile zorunlu kılınmıştır. 

Bu yasa gereğince işyerlerinde belirli sayıda çalışanın ilk yardım eğitimi alması mecburi hale getirilmiştir. İşyerlerinde kaç kişinin temel ilk yardım eğitimi alması gerektiği bilgisi de İlk Yardım Yönetmeliği’nde açıkça belirtilmiştir.
Tehlikeli olarak nitelendirilen iş yerlerinde ilk yardım eğitimi almış kişilerin bulundurulması zorunludur. Tehlikeli iş yerleri ile aynı şekilde az tehlikeli sınıftaki iş yerlerinde de ilk yardım eğitimi zorunludur. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile işyerlerinde temel ilk yardım eğitimi zorunluluğu vardır.

Tehlikeli iş yerlerinde her 15 kişiden 1 kişinin ilk yardım eğitimi alması zorunludur. Az tehlikeli sınıfında yer alan iş yerlerinde ise bu rakam her 20 kişide 1 kişidir. Çok tehlikeli işyerlerinde ise bu rakam her 10 çalışan kişiden 1 kişinin ilkyardım eğitimi almış olması gerekir. Çalışma ortamlarında eğitimli ilk yardımcıların bulundurulması durumunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri denetliyor. Bu denetleme ise İş Güvenliği Mevzuatı kapsamında gerçekleşir. İş verenler iş yerlerinde ilk yardım eğitimi almış uygulayıcılar bulundurmak ile mükelleftir.

Bültenimize Abone Olun

Bizi Takip Edin:

Alt Text
Tüm kadromuzla kaliteyi, güvenilirliği, doğru bilgi edindirmeyi, samimiyeti ve içtenliği ilke edinerek, tecrübelerimizi sizlerle paylaşmayı amaçladık. Ay Akademi İlk Yardım Eğitim Merkezi

İletişim

 Gazi mah, 28/30. Sk. No:19/B  Gaziemir/İzmir 

0 (232) 252 47 53

0 505 861 47 53

info@ayakademiilkyardim.com